
El segon dissabte de cada mes durant 12 mesos des de la teva inscripció
Jo entenc la pastisseria com un premi; haig de fer mèrits per poder-ne gaudir. Vull dir que un pastís és sempre el que culmina un àpat de festa o celebració.
A casa acostumo a fer un o dos postres de festa a la setmana. Generalment un per anar servint diàriament amb el cafè o el té, i l’altre pel dia que ens reunim a taula tota la família.
En aquest curs t’ensenyo mes a mes les principals tècniques per fer els pastissos més tradicionals.
La pastisseria casolana es la manera més tendra de regalar felicitat
Dies, Horaris i detalls d’assistència
- El taller sempre és el segon dissabte de cada mes a les 11:00 h.
- Tret del Juliol i Agost que fem vacances.
- La duració de de 1 hora i 30 minuts i fem el tast al finalitzar el taller.
- No has de portar res de casa teva.
- Les receptes te les comparteixo per WhatsApp al grup de Pastisseria
Programa i continguts
Pans de Pessic/ 14 Gener
Profirerols/ 12 de Febrer
CheeseCakes/ 12 de Març
Bunyols/ 9 d’Abril
Pastisseria en gotets/ 14 de Maig
Coques de Sant Joan/11 de Juny
Macarons/10 de Setembre
Carrod Cake/ 8 d’Octubre
Chrismats Cake/ 12 de Novembre
Tortell de reis/ 10 de Desembre
Pans de Pessic / dia 14 de gener de 2023. Pa de pessic Genovès i Pa de Pessic Japonès
Son les bases per fer tots els pastissos que necessitis: Aniversaris, Mones… També t’ensenyo en aquesta classe a emborratxar-los i farcir-los. El genovès és el tot terreny i sempre queda pla. Això fa que immillorable per fer de base de qualsevol pastis. El Japonès és un núvol, esponjós com ell sol. Una delícia que fem servir sempre que busquem un pastis lleuger i eteri.

Pasta Choux / dia 12 de Febrer de 2022. Profiterols. Eclairs dolços i salats i Profiteroles
Aquesta Classe va de dominar la Massa Choux. Amb aqueta massa pots fer els Ecleirs, Lioneses, Profiteroles, Bunyols fregits…
I el millor de tot és que també admet preparats salats com els Eclairs de salmó i cogombre o de Samfaina amb formatge brie…

CheeseCakes / dia 12 de Març 20220. Newyorker CheeCake i CheeCake Japonès.
Els pastissos de formatge estan de moda. I una moda d’aquelles que no passa. N’hi han però dos corrents ben definides. El Newyorquí amb galeta a sota i melmelada a sobre, i el japonès, que es tot subtilesa i l’has de lligar o posar pes perquè sinó s’enlaira flotant com un globus de Viena.

Bunyols / dia 9 d’Abril 2022. Bunyols de vent i Bunyols de pastisseria.
Els bunyols son típics de la setmana santa, tot i que els pots fer en qualsevol moment. N’hi han els de pastissseria que es fan una massa choux i son perfectes per farcir, generalment de crema, tal com els farem avui.
L’altre manera, els bunyols de vent, es fan amb farina i patata i de vegades moniato. Es una massa que porta llevat fresc i això fa que siguin eteris i molt agradables. Avui els farem d’anís.

Pastisseria en gotets/ 14 de Maig. Gotets de Lemom pie, Tiramisú i Mus mixt.
No fa tant era impensable anar a un casament i trobar-te amb un pastis de noces fet d’una composició de pastissets unitaris presentats en gotets.
Ara tothom ens hem adonat que fer un tiramisuí, un lemon pie, un mus de xocolata o llimona amb dase de pa de pesic jepon`s… es molt més senzill fer-los unitaris.
Sobre tot perque pots fer-los amb anterioritat i guardar-los apilats a la nevera o el congelador amb tota comoditat.
I aquests son els quatre gotets que farem avui.
Coques de Sant Joan / 11 de Juny / Coca de Sant Joan i Coca de Llqavaneres
Per Sant Joan, Sant Pere i Sant Pau s’ha de fer coques. És lo seu. Així que avui t’empaparàs de tot el tema del Brioix. La coca de brioix és la meravella de les festes. Be també va bé fer-ne de petits per esmorzar o berenar, o pel te o pel cafè. Segurament ja sabràs fer la crema pastissera perquè pràcticament la faig a cada classe. O la mousse de merenga. Doncs avui és el mateix però per comptes de merenga donaren textura a la nata. Per tant aprendràs a fer els millors mousses del mon per farcir els brioixos i les coques. Porta cava que jo poso les coques!

Macarons/10 de Setembre
Tant pels gotets de pastisseria com per els pans de pessic, ja has fet una merenga. Ara es tracta de sublimar la merenga amb farina d’ametlla i donar-li estabilitat.
Això que t’acabo de dir és com es fan aquestes delicades galetes farcides. Semblen complicades de fer però en realitat només son 4 secretets que s’han de tenir en compte a l’hora de fer la massa, assecar-los i enfornar-los, i això és el que avui t’explico precisament.

Carrot Cake / 8 d’Octubre
Una pastís ja clàssic que faig sempre de manera diferent i amb variants de vegades molt interesant. Fent sevir la mateixa fórmula la faig de moniato amb castanyes, de carbassa amb ametlles.
Avui però farem la recepta tradicional

Chrismats Cake / 12 de Novembre
Es tota una festa a casa. No t’ho perdis, ´s un pastís que el comencem a fer al novembre però que comencen a menjar el dia de Nadal. En realitat és mes una mena de turró de frute seca confitada i cobertura de massapà.
Es menja una miqueta amb el cafè, les herbes o el te i ha de durar tot el Nadal. Si ho fas ja serà una tradició a casa teva com a la meva.

Tortell de Reis/ 10 de Desembre
Si vas venir a la Classe de Coques de Sant Joan, avui gaudirà encara més. La tècnica es la del brioix que tantes alegries dona a la pastisseria. Avui faré el brioix francès, el de la reina i és clar el tortell de reis que ja s’acosta el Nadal. Així podràs vestir la teva taula, no només per Reis, també per la resta de les festes.
